• Folkart Towers B Kule Ofis:2511 Bayraklı-İZMİR
  • info@yagmurajans.com.tr

Hakkımızda

Bizi Tanıyın

ABC Klinik Ailesi Olarak, sağlığınızı ve gülümsemenizi önemsiyoruz

ABC Klinik ailesi olarak alanında uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığı alanında size özel ve kalıcı çözümler üretiyoruz.

  • Uzman Kadro
  • Kaliteli Ürünler
  • Tam Donanımlı Klinik
  • Diş Beyazlatma
  • Diş Teli Tedavisi
  • Protez Tedavisi

25 yıllık

Dental Deneyim

+6405

Dental Hizmet
image

00

Uzman Doktor

00

Mutlu Hasta

00

Ödül

00

Sertifika

Kadromuz

Uzman ve Deneyimli
Diş Hekimlerimiz

image

Dr.Murat B.

Ortadontist
image

Dr.Ayla Ç.

Endodontist
image

Dr.Pelin Y.

Pedodontist
Müşteri Yorumları

Gerçek Müşterimizden Gerçek İnceleme

Sıkça Sorulan Sorular

Soru İşaretlerini Yok Ediyoruz

Ağız, Çene ve Diş Sağlığı ile ilgili sık sorulan soruların yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Diş Taşlarını Temizletmek Zararlı Mı?

Tabiki zararlı değildir. Hatta bu işlemi temel alan anabilim dalı dahi vardır. Diş taşları bütün dişeti hastalıklarının etken faktörüdür. Nihai itibarı ile ağızdan bilinçli ve ehil ellerce uzaklaştırılması gerekir. Ancak ''nasılsa diş hekimim temizler'' mantığı ile ağız hijyen uygulamalarından uzak durmak her işlemden sonra diştaşı birikimine çanak tutar. Önemli olan diş taşlarını temizletmek değil, dişleri temiz tutmaktır. Çünkü diş taşı temizliği kozmetik bir iş değil, bir tedavi biçimidir.

Diş İpi Kullanmalı Mıyım?

Tabiki evet. Diş ipi bize en çok yardımcı oral hijyen araçlarındandır. Diş fırçası ile ulaşamayacağımız diş arası bölgeleri, çürüksel veya diş eti ile alakalı tüm hastalıkların genellikle başlangıç yeridir. Bilhassa çapraşık dişlerde durum daha da önem kazanır. Bu yüzden diş fırçalamaya ek olarak günde bir kere diş ipi kullanmakta fayda vardır. Not: Lütfen hangi diş ipinin size uygun olduğunu ve diş ipinin nasıl kullanılacağınızı hekiminize danışınız.

Diş Beyazlatmak Zararlı Mıdır?

Aslında bu konu hekim camiasını da ikiye bölmüştür. Faydasına inanmayan hekimlerin yanısıra çalışmaların sonuç verdiğini ispat eden meslektaşlarımızda vardır. Biz Medikodent hekimleri olarak, diş beyazlatmanın uygun teknik,uygun ekipman ve uygun nosyon rehberliği ve uygun vaka seçimi kriterlerinin hepsinin aynı andaki beraberliğinde, başarılı olacağını kabul etmekteyiz. Çünkü sağlığın tanımı fiziksel,biyolojik ve ruhsal açıdan tam bir iyilik hali olarak yapılıyorsa, dişlerinin renginden memnun olmayan ve bunu kendisine problem kabul eden kişi sağlıksız sayılır.Bu tanıma uyan kişi için, diş beyazlatma bir tedavi biçimi olacaktır. Ancak kabul etmek gerekirse diş beyazlatma beklentisi ile kliniğimize gelen hastaların asıl sorunu boyayıcı maddelerle kirli görünen dişlerdir ve bunun tedavisi ise profesyonelce ama gayet rutin bir işlem olan diş taşı temizliği ve parlatmadır. Ve tecrübeyle sabittir ki, bir çok kişi için bu işlem en uygun tedavidir. Ancak yinede dişlerinin daha beyaz görünmesini isteyen kişilere vital bleaching dediğimiz yöntem uygulanabilir. Ancak hasta beklentileri gerçeklik sınırlarını aşmamalıdır. Diş beyazlatmada ütopik beklentiler karşılanamaz ve memnuniyetsizlik oluşur. Buna ilaveten örnek verecek olursak; çaydan gördüğümüz zarar kadar yada tv seyrederken aldığımız radyasyon kadar minimal bir zararı göze almak gerekir ve herşeye rağmen uygun şartların varlığında diş beyazlatma yapılabilir. Ve başarılı sonuçlar almak hiçde zor değildir.

Çokça Çay, Kahve İçiyorum. Dişlerime Zarar Verir Mi?

Çay ve kahvenin aşırı tüketilmesi dişlerde sarımsı kahverengi lekelere sebep olur. Bu estetik bir kayıp olarak algılanabilir. Netice olarak bu alanlar özellikle oral hijyeni yetersiz hastalarda diş taşlarının tutunacağı birikim bölgeleri haline gelir ve dişeti hastalıklarının oluşmasına katkı yapar. Mümkünse çay ve kahve tüketimi azaltılmalı, günde 2 defa dişler en az 2 dk süreyle fırçalanmalıdır.